Confidenţialitate

Protest organizat de Confederația Meridian în fața Guvernului. Creșterea inflației și legislația muncii, printre nemulțumiri | AUDIO

Membrii Confederației Meridian au protestat miercuri în fața Guvernului, nemulțumiți de creșterea inflației, dar și de legislația Muncii. O delegație a sindicaliștilor a discutat cu premierul și cu ministrul Muncii.

Protestatrii s-au plâns de inflație și de prețurile mari pentru produsele de bază, pentru energia electrică şi termică. Acestea plus facturile și asigurările, fac imposibilă viața în România, în opinia membrilor Confederației Meridian.

Printre cele mai importante revendicări ale sindicaliștilor se numără majorarea salariului minim la 3.000 lei, creșterea tuturor salariilor și pensiilor în raport cu inflația.

O delegaţie a sindicaliştilor a fost primită la Guvern de către premier şi ministrul Muncii. Marius Budăi a declarat înainte de a discuta cu protestatrii că Guvernul adoptă al doilea pachet de sprijin pentru cetățenii vulnerabili:

„Exact pentru a veni în sprijinul cetățenilor, astăzi avem un al doilea pachet care se cheamă „Sprijin pentru România” care, în egală măsură, sprijină și mediul privat dar și categoriile de cetățeni cei mai vulnerabili. Nu suntem pasivi și nu vom fi pasivi și vom fi proactivi în continuare.”

Confederația Meridian mai cere și adoptarea unei noi legi a sindicatelor pentru că, actualul act normativ blochează de 11 ani negocierile colective în România, susțin sindicaliștii.

De asemenea ei mai reclamă că legislaţia muncii este dezechilibrată şi că descurajează asocierea lucrătorilor în sindicate şi angajarea forţei de muncă tinere în ţară.

Sindicaliștii mai cer reglementarea unei grile de salarizare unitare pentru angajaţii din administraţia publică locală și micşorarea vârstei de pensionare a unor categorii de angajați din silvicultură şi a poliţiştilor locali precum și măsuri de sprijin pentru fermieri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Colaj Facebook / Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN