Protest muzical al lui Roger Waters împotriva deciziei lui Trump privind statutul Ierusalimului

Roger Waters, fostul membru fondator al Pink Floyd, împreună cu grupul palestinian de muzică tradițioanlă Le Trio Joubran, a lansat cântecul „Supremacy”.

Cântecul a fost scris în replică la recunoașterea de către Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

În sunet de oud, instrument cu corzi asemănător lăutei, rockerul britanic recită o traducere în engleză din eminentul poet palestinian Mahmoud Darwish.

Versurile declamate de Roger Waters sunt cele din „Discursul indianului roşu”, un poem care face o paralelă între amerindieni şi palestinieni.

Roger Waters a mai făcut apel şi în trecut la boicotarea Israelului.

Le Trio Joubran a afirmat de asemenea, pe pagina sa de Facebook, că „Supremacy” este un răspuns dat lui Donald Trump, într-un mesaj însoţit de hashtag-uri potrivit cărora „Ierusalimul este capitala Palestinei”.

Preşedintele american Donald Trump şi-a anunţat la 6 decembrie decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, renunţând la o poziţie de zeci de ani a diplomaţiei americane şi a comunităţii internaţionale.

Israelul consideră întregul Ierusalim capitala sa, în timp ce palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel, capitala statului la care aspiră

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS