Protest, marti, la Campina in urma accidentului de pe DN1 soldat cu 6 morti

Cinci din cele sase victime erau din Câmpina.

Tragicul accident produs sâmbătă seara pe DN1 în dreptul localității Florești, în urma căruia șase persoane au murit, a generat nenumărate reacții pe plan local.

Un protest in negru va fi organizat la Câmpina ca o reacție împotriva autorităților care se ocupă de administrarea Drumurilor Naționale.

Oamenii vor cere montarea de separatoare de sens, singura soluție pentru a evita în viitor accidente cu urmari atât de grave.

Protestul va fi organizat de angajații unei societăți comerciale din Câmpina, în semn de solidaritate cu victimele accidentului de sâmbătă seara, produs de un tânăr care a vrut să-și pună capăt vieții.

Evenimentul va avea loc, marți, începând cu orele 17.00, în centrul localității Câmpina, oraș de unde erau toate cele cinci persoane aflate în mașina lovită frontal de tânărul sinucigaș.

Prin demersul lor, organizatorii protestului vor să atragă atenția Companiei Naționale de Drumuri auspra necesității montării separatoarelor de sens pe toate drumurile naționale, dar în mod special pe DN1 pe tronsonul Câmpina – Ploiești acolo unde în ultimii ani s-au produs zeci de accidente mortale.

În accidentul de sâmbătă seară au murit șase persoane, printre care și doi copii, după ce un tânăr din București a pătruns cu viteză pe contrasens și a lovit frontal o altă mașină care circula regulamentar.

Autorul accidentului postase cu puțin timp înainte de producerea evenimentului un mesaj pe un cont de socializare în care își anunța gestul sinucigaș.

Mesajul a fost postat după ce barbatul a petrecut într-un club, unde s-ar fi certat cu prietena sa.