Confidenţialitate

Protest la Institutul Cantacuzino (AUDIO)

Zeci de angajați ai Institutului Cantacuzino din București protestează astăzi, în curtea instituției. Protestul vine la doar câteva zile după ce directorul Institutului, Adrian Onu și-a înaintat demisia, revoltat că autoritățile nu fac nimic pentru a rezolva situația de la Cantacuzino.

Protestul are loc la fix o lună după o manifestație similară declanșată de angajații Institutului Cantacuzino. Pe 25 ianuarie, oamenii au întrerupt lucrul pentru câteva ore, din același motiv: nu își încasaseră salariile.

Și de data aceasta anagajații Institutului Cantacuzino reclamă că au primit doar o parte din salariu: e vorba de 39 la sută din lichidarea pentru luna decembrie.

Oamenii se plâng că mutarea Institutului Cantacuzino de la Ministerul Sănătății la Ministerul Educației nu a rezolvat problemele. Unitatea are în continuare conturile blocate din cazua datoriilor, majoritatea către Fisc. Angajații spun că nu mai au nicio speranță că se va schimba ceva la Institutul Cantacuzino. Directorul Institutului, Adrian Onu și-a înaintat demisia, nemulțumit că nu a avut susținere din partea statului pentru a repune în funcțiune instituția.

Invitat la Interviurile Europa FM, Marian Neguț, fost director la Cantacuzino consideră că Institutul Cantacuzină a ajuns pe butuci din cauza intereselor unor companii farmaceutice.

Pe vremuri cel mai apreciat producător de vaccinuri din lume, Institutul Cantacuzino a intrat în declin din februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a vaccinurilor, întrucât nu mai respecta standardul de bune practici de fabricaţie. În aceste condiții, producția de vaccin a fost oprită, iar autoritățile au fost nevoite să importe vaccin pentru imunizarea populației.