Confidenţialitate

Protest la Chișinău, după ce socialiștii au cerut să subordoneze Parlamentului Serviciul de Informații | VIDEO

La Chișinău are loc un protest în fața Parlamentului. Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a îndemnat pe oameni să iasă în stradă, după ce socialiștii au depus un proiect care prevede că Serviciul de Informații și Securitate va trece din subordinea Președinției la Parlament.

Șeful Serviciului de Informații și Securitate este în prezent numit de președinte și aprobat prin votul Parlamentului.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova propune însă ca numirea să fie făcută de către deputați pe un termen de 5 ani.

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că prin acest proiect, Igor Dodon, care tocmai a pierdut un nou mandat de șef al statului, încearcă să controleze în continuare instituțiile statului:

„Este un abuz antidemocratic, pus la cale de persoana care a pierdut legerile și încrederea poporului. Această persoană plănuiește să controleze în continuare schemele de corupție. Vă îndemn să ieșiți în fața Parlamentului, cu măști și păstrând distanța fizică, pentru a vă apără votul și dorința poporului. (…) Trebuie să declanșăm cât mai curând alegeri parlamentare anticipate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul prin care socialiștii propun ca Serviciul de Informații și Securitate să treacă în subordinea Parlamentului a fost deja aprobat de comisia juridică a legislativului și va fi dezbătut joi în ședința de plen.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

  • Florentina Mihăiță

Sursa foto: Captură video YouTube/Privesc.Eu Moldova