Protest la Ambulanta din Arad (AUDIO)

Asistenţii medicali şi şoferii sunt nemulțumiți că sunt nevoiți să muncească peste program. Ei îl acuză pe directorul instituţiei de comportament dictatorial şi îi cer să plece.

Peste 30 de asistenţi medicali şi şoferi de ambulanţă au protestat împotriva directorului instituţiei.

Ei susțin că sunt epuizați din cauza orelor suplimentare de muncă, dupa ce peste 100 de medici, asistente sau șoferi, au plecat în ultimii ani, forțați, susţin protestatarii, tot de atitudinea managerului. Oamenii spun că muncesc fără pauze suficiente şi fără să fie plătiţi corespunzător. Protestarii au mai acuzat că unui medic i s-ar fi pus intenţionat medicamente expirate în bagajul medical pentru a-l compromite. Oamenii au cerut şi ajutorul Prefecturii.

Director de peste 7 ani la Serviciul de Ambulanță, Roberto Schill este singur în fața subordonaților săi. În ultimul timp, asistentul șef, directorul medical dar și cel tehnic și-au dat demisia. Roberto Schill consideră protestul ilegal, fiind în perioada negocierii contractului colectiv de muncă, şi spune că nu va demisiona, iar în ceea ce priveşte programul de muncă, instituţia se confruntă cu deficit de personal.

Când i-a văzut pe angajaţi protestând, directorul de la ambulanţă a sunat chiar la 112 pentru a cere ajutorul poliţiei şi jandarmilor, însă protestul a fost paşnic. Angajații de la Ambulanța din Arad cer demisia actualului manager si susțin că dacă acesta nu va pleca își vor da ei demisiile în bloc.