Confidenţialitate

Protest inedit la simularea de la Bacalaureat: În loc de #foaiaalbă, o elevă a analizat sistemul de învăţământ

O elevă de 17 ani din Satu Mare, care a participat la protestul #foaiagoală la simularea examenului de bacalaureat, nu a rezolvat subiectele, ci a analizat sistemul de învăţământ din România, în şase pagini.

“Aşa cum părinţii noştri ies în stradă pentru abrogarea Ordonanţelor de Urgenţă, aşa şi noi am căutat o modalitate de a ne face auziţi” – scrie eleva care cere Ministerului Educaţiei să înceteze experimentele din învăţământ.

Chiar mama elevei, Angi Varga, a postat pe Facebook textul: „O lecţie de viaţă pe care am învăţat-o de la fiica mea de 17 ani… Mi-aş dori să ajungă şi la cei cărora le este adresată de fapt”, a precizat ea.

Eleva explică în cele 6 pagini că protestul #foaia goală nu este împotriva simulării examenelor, ci împotriva sistemului de învăţământ.

„Scopul protestului este acela de a-i face pe cei de sus sa inteleaga că noi, elevii, avem o speranţă – că reforma invatamantului nu se va mai face din pix, peste noapte, cu schimbarea regulilor în timpul jocului – scrie eleva – care cere ca experimentele făcute de Ministerul Educaţiei Naţionale să înceteze .

Tot ce se întâmplă – explică ea – sunt nedreptăţi care se reflectă asupra tuturor: profesori, elevi şi părinţi. Este motivul pentru care mulţi profesori şi părinţi s-au alăturat protestului # Foaiaalbă la Bacalaureat.

Eleva de 17 ani are o speranţă. Ea scrie că “Dacă în toate basmele binele învinge răul, putem încerca şi noi”.

Textul fetei chiar a fost citit până la capăt de un profesor, care a dat şi calificativul Foarte bine.