Confidenţialitate

Protest în Piața Victoriei față de pragul de 250.000 de lei: „Predoiu pentru noi e Iordache doi” | VIDEO

Sute de persoane se află acum în Piața Victoriei din București unde protestează – în fața Guvernului – după ce Senatul a votat noul prag de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu. Decizia este similară cu Ordonanța de Urgență 13 (OUG 13) din perioada Dragnea-Grindeanu. „Hoții, hoții, hoții”, „Predoiu pentru noi e Iordache 2”, dar și „Fără pensii speciale, datorii de miliarde” – acestea sunt doar câteva dintre replicile scandate de manifestanții care s-au strâns miercuri seara în Piața Victoriei. La protest a fost și actorul Mihai Călin, care a spus la Europa FM că „Am venit să protestez împotriva nemerniciei politicienilor” și că ar trebui să „le fie rușine. Sunt niște nemernici”.

„PNL își bate joc de votul oamenilor, dat în 2020”

„Hoții, hoții, hoții”, se aude în Piața Victoriei miercuri, 29 martie 2023, după ora 18:30.

Protestatar: „Am venit să protestez împotriva pragului de 250.000 de lei pe care senatorii l-au votat azi pentru infracțiunea de abuz în serviciu”.

Andrei Mușat, Europa FM: Ați ieșit în stradă și în 2017?

Protestatar:Da, categoric. Și sunt total dezamăgit de actuala coaliție de guvernare, în special de PNL, care în 2020 a cerut votul românilor pentru a preveni modificări din acestea foarte periculoase în Justiție. Acum își bate joc de votul oamenilor”.

Manifestant: „Nu știu de ce legiutorii au putut să dea același act normativ ca acum 6 ani și să se aștepte la o reacție diferită și sper că va veni din ce în ce mai multă lume”.

Mihai Călin: „Să le fie rușine. Sunt niște nemernici”

„Am venit să protestez împotriva nemerniciei politicienilor care, așa cum știm toți, își pun clientela politică în toate funcțiile de conducere pe incompetență, dezincriminează abuzul – exact cum au încercat Dragnea și Grindeanu – libertatea, corectitudinea. nu sunt ceva cucerite pentru totdeauna și trebuie să fim atenți în continuare.

Mulți sunt dezamăgiți de cum a mers treaba în politică în ultimii ani și acum stau acasă, dar nu este o opțiune asta pentru că ești călcat în picioare. Trebuie trași de mânecă, să le fie rușine. Sunt niște nemernici”, a spus actorul Mihai Călin pentru Europa FM, aflat în Piața Victoriei la protest.

Dan Barna a fost prezent la protestul din Piața Victoriei

Dan Barna la protestul din Piața Victoriei. Sursa foto: Europa FM / Andrei Mușat

  • Sursa foto: Europa FM / Andrei Mușat
  • Sursa video: Europa FM / Andrei Mușat
  • Autori: Andrei Mușat și Carmen Zanfir

Citește și: Abuzul în serviciu, infracțiune doar dacă trece de 250.000 de lei. Senatorii au votat noul prag. „Repetați ce a făcut Dragnea cu OUG 13”, acuză opoziția