Confidenţialitate

Protest în jurul Parlamentului față de proiectul legii grațierii

Zeci de şoferi, biciclişti, dar şi motociclişti au participat, joi, la protestul pe roţi de la Palatul Parlamentului, unde au înconjurat de mai multe ori clădirea Parlamentului.

Ei și-au arătat astfel nemulțumirea față de amendamentele senatorilor Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de lege privind graţierea, care au propus graţierea celor condamnaţi pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă.

Chiar dacă senatorii juriști au renunțat, între timp, la aceste amendamente, unul dintre participanții la protest a spus că a fost eliminat un efect, nu și cauza.

“Am eliminat un efect, nu şi cauza. Care e cauza? Ei, politicienii corupţi, care dau bani să se scoată şi nu le pasă de ceilalţi. Vom protesta în continuare. Sunt printre cei care au ieşit seară de seară la proteste, pentru a le trage lor un semnal de alarmă că suntem aici şi rezistăm până pleacă”, a spus acesta.

Cei care au înconjurat Casa Poporului au claxonat, au afișat tricolorul și au scandat, la portavoce, împotriva celor care au propus grațierea pedepselor pentru mită și trafic de influență. Băsescu și Nicolae scot șpăgarii din pârnaie! – a fost una dintre scandări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.