Confidenţialitate

Protest în fața Ministerului Mediului față de tăierile de copaci seculari din parcurile naționale | AUDIO

Protest în fața Ministerului Mediului.

Membrii comunității Delic îi cer ministrului Tanzcos Barna să interzică exploatările forestiere în parcurile naționale.

Antoniu Bumb, reprezentant al comunității Declic a spus la Europa FM că situația este dezastruoasă în parcurile naționale, deoarece aici se taie copaci la fel ca în pădurile obișnuite destinate exploatărilor forestiere.

”Am adus aici mai multe replici în mărime naturală a unor copaci, pe care i-am fotografiat în parcurile naționale ale României. Sunt niște replici foarte realiste, au un impact vizual deosebit. Sperăm că asta o să-l emoționeze pe domnul ministru. Vrem să protejeze acești copaci seculari. Avem unele dintre cele mai frumoase păduri din Europa, unele dintre puținele păduri din Europa care mai au copaci seculari, acești copaci se taie și acești copaci ar putea fi salvați prin intervenția domnului ministru. Fie printr-un ordin de ministru fie printr-o hotărâre de guvern, pentru a schimba legislația în vigoare și pentru a interzice orice fel de exploatări forestiere în parcuri naționale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Protestul este urmat de o întrevedere cu ministrul Tanczos Barna care va primi o petiţie  semnată de peste 28.000 de oameni care solicită interzicerea exploatărilor forestiere în parcurile naționale.

Foto: Captură video