Protest în Piața Universității din București: participanții cer demisii în urma incendiului de la Colectiv

Câteva mii de persoane protestează în centrul Bucureștiului, ca urmare a incendiului din noaptea de vineri de la clubul bucureștean Colectiv.

Participanții, care s-au mobilizat pe rețeaua de socializare Facebook, reclamă ceea ce numesc lipsa de asumare a răspunderii pentru cele întâmplate.

Ei cer, între altele, demisia primarului din sectorul 4, Cristian Popescu-„Piedone”.

Primăria de sector este cea care a eliberat, sub semnătura lui Cristian Popescu, autorizația de funcționare a clubului.

32 de persoane au murit până acum din cauza incendiului izbucnit vineri, iar aproximativ 90 sunt în stare gravă sau critică.

În noaptea în care a izbucnit focul, Cristian Popescu declara că, din punct de vedere legal, clubul Colectiv funcționa fără probleme.

Participanții la miting au blocat circulația din Piața Universității  și au pornit în marș pe Bulevardul Magheru.

Potrivit reporterilor Europa FM aflați la fața locului, sediul Guvernului ar fi destinația coloanei de manifestanți.

Coloana a trecut de Piața Romană, iar traficul s-a blocat apoi și pe un sens al Bulevardului Lascăr Catargiu.

S-a scandat, între altele, „Toate partidele – aceeași mizerie”, „Jos Ponta, jos Oprea!” și „Rușine să vă fie!”.

Unii dintre manifestați poartă pancarte pe care se poate citi „Noi suntem generația care schimbă istoria!” sau „Corupția ucide!”.

Cei mai mulți dintre participanții la protest sunt tineri.

Ei spun că au venit în piață pentru a manifesta împotriva indiferenței și a corupției din rîndul autorităților, care duc la tragedii precum cea de vineri.

Unii au venit cu steaguri, cu poze cu tinerii decedaţi în incendiu și cu pancarte.

Protest în centrul Capitalei #ColectivÎncă seară de proteste în Capitală. Oamenii se tem că autoritățile vor fi iertate de responsabilitatea pentru producerea tragediei din clubul #Colectiv

Posted by Ştirile Europa FM on Tuesday, November 3, 2015

 

„Prăbușit sufletește”

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu, anunțase anterior că în rondul din zona localului va fi ridicat un monument în memoria victimelor, ”Monumentul celor fără de vină”.

Într-un comunicat al instituției pe care o conduce, primarul se declară „prăbușit sufletește”.

“Ca om sunt prăbușit sufletește, cu gîndul la drama familiilor care își plîng acum oamenii dragi pe care i-au pierdut. Mă rog pentru răniții care luptă acum pentru viața lor pe patul de spital. Condoleanțe familiilor, pentru imensa pierdere, iar nouă, tuturor, înțelepciunea de a deprinde învățămintele necesare și de a judeca drept!”, scrie în document.

Comunicatul respectiv include și detalii despre monumentul proiectat de Primăria sectorului 4.

„Cu sprijinul unor oameni inimoşi, care au înţeles întotdeauna să sprijine proiecte de suflet, cu lacrimi şi o suferinţă adîncă, respectăm de-a pururi memoria acestor tineri nevinovaţi, ridicînd spre Cer ruga noastră şi MONUMENTUL CELOR FĂRĂ DE VINĂ, pe care care vom grava numele tuturor celor care au pierit în urma tragediei din data de 30 octombrie. Foarte curînd, în rondul situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, MONUMENTUL CELOR FĂRĂ DE VINĂ va fi edificat, prin aportul unor personalităţi ale vieţi publice, care au răspuns acestei iniţiative a Primarului Cristian Popescu – Piedone”.

Știre în curs de actualizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS