Confidenţialitate

Circulație rutieră oprită timp de 3 ore pe un tronson de pe A3 pentru desfășurarea unui exercițiu NATO | AUDIO

Un tronson al autostrăzii Transilvania se va închide temporar luni, 13 mai, între orele 17:00-20:00. Aproape 2.000 de parașutiști militari, din mai multe țări, vor participa la cel mai mare exerciţiu NATO – SWIFT RESPONSE 24, desfășurat la Câmpia Turzii. Scenariile includ recuperarea unei baze militare ocupate, parașutarea unei forțe aliate și trageri în poligon.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Circulaţia rutieră va fi închisă timp de 3 ore pe Autostrada A3, lotul Chețani – Câmpia Turzii, pentru efectuarea exerciţiului NATO – SWIFT RESPONSE 24.

Aproape 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos vor efectua salturi în zona Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii, transmite Poliția Română.

În timpul exercițiului, traficul se va desfăşura deviat, pe DN 15.

Operațiuni similare vor avea loc și în Estonia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Polonia și Suedia. Este cea mai amplă operațiune de desant din Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial.

În total, peste 13.000 de militari, din state aliate și partenere, vor participa, până pe 24 mai, la exercițiul multinațional. România participă cu 2300 de militari și 220 de mijloace tehnice, precizează Statul Major al Apărării.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ministerul Finanțelor: O nouă ediție a programului Tezaur de cumpărare a titlurilor de stat. Dobânzile sunt de la 6% pe an | AUDIO