Confidenţialitate

Protest al polițiștilor pentru drepturile salariale. Cosmin Andreica: Am postat fluturașul unui polițist de la Ordine Publică. E greu de explicat cum poate trăi cu suma respectivă | AUDIO

Protest al polițiștilor în fața Ministerelor de Interne și Muncii. 500 de polițiști afiliați la Sindicatul Europol și polițiști de penitenciar le cer guvernanților să le acorde drepturile salariale prevăzute de legea salarizării din 2017 și să actualizeze normele de hrană.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol a spus la Europa FM cât câștigă în prezent un polițist.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am postat un fluturaș al unui agent de poliție de la Ordine Publică, adică al unui polițist în uniformă care lucrează în stradă și care primea 2809 lei, salariul net după o lună în care a lucrat două din cele patru weekenduri, inclusiv pe timp de noapte, inclusiv cu spor de noapte și cu sporul de sâmbătă – duminică și sărbători legale. Este destul de greu de explicat cum poate trăi un polițist cu 2809 lei în București în condițiile în care mai are de achitat chirie, în condițiile în care vedem că prețurile actuale au crescut foarte mult”, a explicat Cosmin Andreica la Europa FM.

Întrebat cât ar trebui să fie salariul, potrivit legii, Cosmin Andreica a spus că: „În speța colegului cu 2809 lei salariu, vorbim despre o creștere de aproximativ 450 de lei”.

Este al doilea protest organizat de polițiști în ultima perioadă și are loc în contextul în care Guvernul lucrează la proiectul de buget pe anul viitor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Proteste de amploare în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni. Sindicatul Automobile Dacia: „Prioritatea este creșterea salariului minim pe economie” | AUDIO