Protest al Federației Sanitas în fața Ministerului Sănătății

Sindicatele din sănătate amenință din nou cu greva generală. 150 de membri ai Federației Sanitas au pichetat astăzi sediul Ministerului Sănătății, nemulțumiți că nu au început nici acum negocierile pe tema contractului colectiv de muncă.

În plus, majorările salariale aprobate recent de Parlament au fost contestate de guvern la Curtea Constituțională.

Protestatarii care s-au adunat în fața Ministerului Sănătății au cerut renegocierea contractului colectiv de muncă, astfel încât acesta să includă condiții mai bune de lucru, venituri mai mari cu 15 la sută și plata orelor suplimentare.

Prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi nu exclude declanșarea unei noi greve generale. Deocamdată, noi proteste sunt programate marțea viitoare și pe 6 decembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu i-a primit pe reprezentanții sindicatelor la negocieri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parlamentul a aprobat recent majorarea salariilor în medie cu 15% pentru angajații din sănătate și a stabilit calcularea sporurilor în funcție de salariul actual, nu raportat la veniturile din 2009, așa cum era până acum.

Guvernul a contestat acest proiect normativ la Curtea Constituțională, pe motiv că încalcă legea responsabilității fiscal-bugetare, care prevede că nu pot fi aprobate creșteri salariale cu 6 luni înaintea alegerilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS