Confidenţialitate

Protest al elevilor, pe toată durata zilei, față de modul în care a început anul școlar | AUDIO

Protest maraton în faţa Ministerului Educaţiei, pe toată durata zilei.

Consiliul Naţional al Elevilor şi membri ai comunităţii Declic protestează faţă de modalitatea în care a început anul şcolar.

Elevii sunt nemulţumiţi că tabletele promise de minister – și absolut necesare pentru învățământul online – nu au ajuns în teritoriu, iar zeci de mii de elevi nu au acces la procesul de învăţare:

Guvernul României, de patru luni, ne oferă doar promisiuni. Credem că timpul pentru discuții așezate a trecut și e nevoie de acțiuni. Avem aproape un milion de copii fără acces la internet și sunt privați de dreptul la educație. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nemulţumiţi de cum este gestionat începutul de an şcolar, cei adunaţi în faţa Ministerului Educaţiei au adus şi baloane cu porci zburatori.

 

Aceștia atrag atenţia că promisiunile mai marilor din educaţiei au rămas neonorate:

În perioada izolării, aproximativ un milion de copii n-au avut acces la educație din cauză că n-au avut laptopuri, tablete sau dispozitive de pe care să urmărească cursurile online. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De cealaltă parte, Ministerul Educaţiei nu se consideră vinovat: reprezentanţii săi spun că s-au văzut în faţa faptului împlinit cu doar câteva ore înainte de începerea anului şcolar, dar că azi vor avea o nouă discuţie cu inspectoratele şcolare judeţene pentru a reevalua numărul elevilor pentru care şcoala nu poate începe online:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.