Confidenţialitate

Protest al comercianților din mall-uri. Unele centre comerciale au cerut plata chiriilor în timpul stării de urgență | AUDIO

De luni, se redeschid marile centre comerciale, dar asta nu înseamnă că toate magazinele pe care acestea le găzduiesc își vor relua activitatea.

O parte vor rămâne închise luni și marți, în semn de protest față de centrele comerciale care le-au solicitat plata chiriilor pentru lunile în care nu au funcționat.

De miercuri, în magazine va fi afișat public protestul comercianților, iar personalul va purta banderolă și însemne specifice. Protestul este declarat pe o perioadă nedeterminată, până la găsirea unei soluții.

Comercianții, reuniți în Organizația Patronală a Retailerilor din România, RORETAIL, spun că autoritățile i-au obligat să-și închidă afacerile timp de 3 luni, dar nu au clarificat și relațiile cu proprietarii de centre comerciale în această perioada.

Din această cauza, unii deținători de centre comerciale au declanșat procedurile de executare silită a chiriașilor. Omul de afaceri Cristian Siclovan, deținătorul mai multor magazine în mall-uri din țară:

Aceste reglementări date de stat cu această pandemie, tot ce înseamnă închidere centrelor comerciale, toate astea au dus la o situație dezastruasă pentru noi. Pe parcursul acestor perioade, unele centre comerciale ne solicită chirie, cheltuieli de operare a spațiilor comune ale mall-urilor, care au funcționat în proporție de 10%. Aceste cheltuieli comune sunt plătite tot de noi, chiriașii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Organizația Patronală a Retailerilor din România cere ca magazinele din mall-uri să fie scutite de la plata chiriei pentru perioada în care nu au fost lăsate să utilizeze aceste spații. În plus, după deschiderea magazinelor, contractele ar trebui adaptate la trafic și vânzări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.