Confidenţialitate

Protest al angajaților Penitenciarului Poarta Albă: Aceștia amenință că de săptămâna viitoare nu vor mai păzi deținuții dacă solicitările le sunt ignorate de guvernanți | AUDIO

La nici o lună de la ultimul protest, angajații Penitenciarului Poarta Albă s-au adunat din nou în fața închisorii. Ignorați total de guvernanți, care le-au promis majorarea salariilor la rectificarea din luna august și plata orelor suplimentare, protesatarii amenință că de săptămâna viitoare vor refuza să-i mai păzească pe deținuți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 100 de angajați ai penitenciarului Poarta Albă au venit de dimineață la protest. Revoltați că guvernul îi consideră ca făcând parte din categoria bugetarilor privilegiați, protestatarii ii cheamă pe guvernanți să vadă inchisoara veche de aproape 80 de ani și condițiile in care muncesc.

„Sunt oameni neschimbați din posturi. Stau câte 12-13 ore. Lipsa toaletelor pe secțiile de deținere, lipsa căldurii. Toată ziua vorbim de drepturile deținuților, dar niciodată nu ne uităm și la drepturile angajaților”, spune liderul sindical Bogdan Trăistaru.

Salarii neschimbate din 2009, personal deficitar, ore suplimentare adunate și neplătite, adaugă și George Lazer, liderul sindical al politistilor de penitenciare Poarta Albă: „Începând de săptămâna viitoare, oamenii vor refuza să mai lucreze atât timp cât și-au atins fondul de ore lunar. Astfel se va ajunge la situația în care vor fi folosiți asistenți sociali, secretari în serviciul de pază”.

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Cosmin Ivanciu: Nu este prima dată când personalul administrativ a trebuit să păzească, alături chiar de deținuți, penitenciarul

„Nu se poate lucra în aceste condiții. Și așa suntem cu un personal deficitar. Adică descoperim oameni din birouri pentru ce? Pentru mișcări politice care nu își au rostul? Noi suntem aici ca să avem grijă de cei de partea de dincolo de porțile negre de acolo”, a spus Cosmin Ivanciu.

Angajații din Penitenciarul Poarta Alba au transmis că, începând cu data de 26 septembrie vor refuza să mai muncească fără să fie plătiți pentru orele suplimentare.

Sursa colaj foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Citește și: Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești soldată cu 4 decese. Transgaz dă vina pe constructorul Autostrăzii Moldovei. Lucrările la A7 s-au oprit în mai multe puncte. VIDEO | LIVE UPDATE