Confidenţialitate

Protest al angajaților din învățământ la Craiova: „Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale” | VIDEO

Sindicaliștii au scandat în Piața Prefecturii și au cerut sporuri salariale, dar și lefuri mai mari pentru angajații din sistem.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați” – acestea sunt câteva dintre mesajele afișate de cei peste 300 de profesori și angajați din școlile doljene care au protestat în Piața Prefecturii din Craiova.

Sindicaliștii spun că vor în special majorarea salariilor pentru personalul nedidactic și auxiliar din unitățile de învățământ. Potrivit acestora, mulți angajați, precum femeile de serviciu ori muncitorii calificați, au salarii de până în 2000 lei.

În plus, mai afirmă sindicaliștii din învățământ, personalul auxiliar nu a mai beneficiat de majorări salariale de 4 ani. Astfel că cer soluții pentru cresterea veniturilor acestei categorii de angajați. În plus, ei sunt nemulțumiți și de faptul că sunt mulți directori de școli care au salarii mai mici decât angajații.

Dascălii mai cer aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă, întrucât, afirmă ei, salariaţii din Învăţământ sunt singurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acestea.

Sursa foto: Captură foto / Video – Jurnalul Oleniei

Sursa video: Jurnalul Olteniei

Citește și: Poate România să fie afectată de o eventuală criză financiară? Economistul Cristian Păun: „Față de 2008, acum suntem mai îndatorați și mai dezechilibrați”