Confidenţialitate

Protejează-l pe cel mic de infecțiile respiratorii | VIDEO (P)

În plin sezon de gripă și infecții virale, trebuie să ne luăm toate măsurile necesare pentru ca cei mici să fie feriți, cu atât mai mult cu cât mulți dintre ei s-au întors în colectivitate, la școală și la gradiniță și sunt expuși la infecții respiratorii cum ste si infecția cu streptococ betahemolitic grup A! Profilaxia joacă un rol important.

Loroblis este un probiotic oral care contribuie la menținerea unei flore bacteriene echilibrate în tractul respirator superior.

Mai multe informații despre infecțiile tractului respirator superior la copii în sezonul rece, tipurile de afecțiuni care pot apărea și cum se manifestă, aflăm din interviul realizat cu Profesorul Universitar Doctor Sorin Claudiu Man:

În plin sezon de gripă și infecții virale, trebuie să ne luăm toate măsurile necesare pentru ca cei mici să fie feriți. Anul acesta, mai mult ca oricând este bine să îi protejăm pe copii de infecții respiratorii, mai ales că întoarcerea în colectivitate, la școală și la grădiniță, aduce foarte multe riscuri.

Cei mici intră în anotimpul rece cu un sistem imunitar fragil și sunt expuși la infecții respiratorii, precum cele ale tractului respirator superior (faringite, amigdalite, otite medii), dar și cele ale tractului respirator inferior – bronşiolite şi pneumonii.

Infecțiile căilor respiratorii  superioare sunt infecții virale autolimitate, simptomele cele mai des întâlnite fiind strănutul, obstucția nazală, rinoreea, usturimea în gât, tusea, febra, durerile de cap, durerile musculare și astenia fizică. Aceste infecţii virale se pot complica, ducând, la pneumonii, la bronhopneumonii, la sinuzite sau la otite.

Cea mai frecventă infecție respiratorie prezentă în colectivități este infecția cu streptococ betahemolitic grup A, o parte dintre copii fiind purtători sănătoși. Aceștia din urmă nu necesită tratamentul cu antibiotice, însă profilaxia joacă un rol important.

Infecțiile respiratorii sunt responsabile de unul din cinci decese la copilul sub vârsta de 5 ani şi reprezintă cel mai frecvent motiv de vizite medicale şi internări, în special la copilul de vârstă preşcolară, spun medicii. De exemplu, în populația pediatrică, faringo-amigdalita acută reprezintă una dintre cauzele cele mai frecvente de tratament în ambulatoriu și de utilizare a antibioticelor.

Aceste infecţii de cai respiratorii superioare pot fi determinate de mai mulţi germeni: virusuri, bacterii, microorganisme atipice. De aceea, specialistii spun că cea mai bună armă împotriva infectiilor respiratorii este prevenția și profilaxia.

Loroblis  un probiotic oral pentru căile respiratorii superioare (cavitatea bucală si nazofaringe)

Loroblis conține Streptococcus salivarius K12 (BLIS K12), o tulpină bacteriană orală care colonizează cavitatea bucală și nazofaringele persoanelor sănătoase și face parte din flora bacteriană normală.

Studiile clinice au demonstrat că Loroblis contribuie la menținerea și dezvoltarea unei flore bacteriene sănătoase și echilibrate la nivelul cavității orale și faringelui. Astfel, Loroblis creează un mediu biochimic nefavorabil dezvoltării microorganismelor cu potențial patogen în tractul respirator superior și în urechea medie. De asemenea, Loroblis este indicat pentru refacerea florei bacteriene după tratamentul antibiotic al infecțiilor tractului respirator superior.

Cum se administrează Loroblis

Loroblis se recomandă copiilor și adulților mai mari de 3 ani: 1 comprimat orodispersabil/ zi, dizolvat lent în cavitatea orală, seara după igiena orală, în funcție de recomandarea specialistului, timp de 90 de zile pentru profilaxia infecțiilor recurente ale tractului respirator superior (faringite, amigdalite, otite medii recurente).

Este inutilă administrarea Loroblis concomitent cu antibioticul, din cauza sensibilității puternice la antibiotice a tulpinii Streptococcus salivarius K12.

Persoanele imunodeprimate, care urmează anumite tratamente (chimioterapie, radioterapie) ori au leucopenie severă trebuie să consulte specialistul înainte de administrarea produsului.

Pentru copiii de 1-3 ani există și Loroblis Baby, ca alternativă a formei farmaceutice. Acesta este sub forma unor pliculețe cu pulbere orodispersabilă, iar fiecare pliculet de Loroblis Baby conține – 1 miliard CFU BLIS K12 + vitamina D3 și contribuie la menținerea și restabilirea eubiozei la nivelul cavității bucale și faringelui. Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar al copiilor.

Acesta este un supliment alimentar, va rugăm să citiți cu atentie informatiile de pe ambalaj si ascultati sfatul medicului specialist.

Află mai multe informații pe www.loroblis.ro