Confidenţialitate

Protejați-vă copiii de efectele nocive ale soarelui

Tinerii care se expun în exces la soare fără cremă cu factor de protecție împotriva razelor ultraviolete au un risc crescut de apariție al cancerului de piele mai târziu în viață.

Riscul pentru cancerul de piele este mai mare pentru persoanele care între 15 și 20 de ani au avut cel puțin 5 episoade de arsuri solare.

Melanomul este considerat cel mai periculos tip de cancer de piele. Dacă poate fi tratat în stadii incipiente, atunci când metastazează în organism sunt șanse mici de vindecare.

Melanomul apare ca o pată maronie, cu marginile neregulate. O aluniță trebuie să ne îngrijoreze dacă își schimbă culoarea, textura, volumul sau suprafața.

Soarele are efecte benefice asupra corpului, dar în același timp și efecte negative. Ultravioletele de tip A provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și bronzul de scurtă durată. Ultravioletele de tip B sunt responsabile de creșterea producției de melanină, pigmentul din piele care conferă bronzul de lungă durată. De asemenea, pot produce cancer cutanat. Ultravioletele de tip C se opresc în atmosferă. Mai nociv decât soarele este solarul care emite toate cele 3 tipuri de radiații ultraviolete.

Atunci când mergeți la plajă, nu uitați să vă protejați copiii de efectele nocive ale soarelui folosind creme cu protecție împotriva razelor ultraviolete.