Protecția Consumatorilor Constanța: Suntem groapa de gunoi a Europei

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a efectuat 65 de controale la marii retaileri. A fost vizată calitatea produselor și modul în care acestea sunt promovate și puse la vânzare. Zecile de nereguli găsite la raft s-au soldat cu amenzi a căror valoare totală depășește 3000.000 de lei, spune șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu.

“Noi, cumva în arhitectura sufrageriei europene ocupăm locul lăzii de gunoi E ste o poveste, considerăm noi, intenționată, și este motivul pentru care noi am aplicat sancțiuni începând de la 5000 lei până la 20.000 de lei pentru aceste abateri care vizează practica comercială incorectă sau pratcica comercială înșelătoare”.

Comisarii de la Protecța Consumatorilor atenționează populația că retalierii promovează în general produse ieftine, cu calitate scăzută, promoțiile de la rafturi sunt mincinoase, produse gratis nu există, calitatea legumelor și fructelor este dubioasă, lactatele sunt false. În timp îndelungat, toate pot aduce prejudicii grave sănătății.

Șeful OPC avertizează românii că produsele oferite la promoții sunt de slabă calitate

De aceea, șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu,recomandă: “Să citească eticheta, să ceară informații și să evităm consumul excesiv de substanțe și lucruri care păcălesc și dezinformează”. Din primavara anului viitor, pentru încurajarea comerțului cu produse autohtone, autoritățile constănțene intenționează să deschidă depozite cu marfă românească.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS