Confidenţialitate

București: Protecția Consumatorilor cere închiderea temporară a 4 magazine Auchan

Protecția Consumatorilor a cerut închiderea pentru 6 luni a 4 magazine Auchan: Titan, Vitan, Militari și Berceni.

Inspectorii au constatat  că multe produse erau ținute în frigidere care nu asigurau temperatura optimă. Inclusiv pește, brânzeturi sau mezeluri.  Multe fructe sau legume erau mucegăite.

La raionul cu mâncăruri gătite s-a constatat că erau folosite materii prime cu termenul de valabilitate expirat. În unele  zone – rugină, resturi alimentare, insect moarte, fire de păr.  Cântarele folosite în zona de legume-fructe nu aveau verificare metrologică.

Inspectorii Autorității pentru Protecția Consumatorilor au dat amenzi de 100.000 de lei și au propus închiderea celor 4 hipermarketuri pentru maximum 6 luni. O propunere similar au făcut inspectorii ANPC și săptămâna trecută, pentru câteva magazine Cora. La scurt timp, acestea au comunicat că au reparat neregulile depistate. Același lucru l-au anunțat și reprezentanții Auchan.

Auchan va cere astăzi Autorității pentru Protecția Consumatorilor să dispună redeschiderea unor raioane unde au fost găsite nereguli grave. Reprezentanții magazinelor dau asigurări că neregulile sesizate au fost déjà remediate.