Propunerile HoReCa pentru restaurante: Mese cu cel mult 6 persoane și măști obligatorii în locurile comune

Nu mai mult de 6 persoane la masă și masca obligatorie în locurile comune din restaurant – sunt doar o parte din propunerile cu care vor merge miercuri reprezentanții industriei HoReCa la Guvern.

Va fi o ședință la Palatul Victoria în care se va decide când și cum vor fi redeschise restaurantele.

 Dragoș Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), pentru Știrile Europa FM:

Un număr limitat de persoane la masă, între 4 și 6, când nu sunt membri ai aceleiași familii, cu purtarea măștii pe toate zonele de intersecție, de la masă până la ieșirea din restaurant, inclusiv mersul la toaletă sau către alte mese. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, patronatele propun ca restaurantele să funcționeze cu numai 50% din capacitate:

Am propus ca în restaurante să se folosească o masă da, o masă ba. Cu alte cuvinte, una din două mese să fie marcată ca fiind neutilizabilă pentru clienți, ca să ne asigurăm că distanțarea va fi cea potrivită. Rezervarea va fi utilă, iar noi o vom lua ca pe o recomandare, nu ca pe o măsură impusă. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Patronatele vor ca restaurantele să fie redeschise chiar de săptămâna viitoare, pe 1 septembrie, aceasta fiind o variant anunțată luni seară și de premierul Ludovic Orban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS