Confidenţialitate

Propunere în Parlament: Persoanele care fac comerț stradal neautorizat să fie amendate de Poliție, Jandarmerie și Poliția Locală | AUDIO

Mai mulți parlamentari propun ca persoanele care fac comerț stradal sau în spații neautorizate să fie amendate și de Poliție, Jandarmerie și Poliția Locală, nu doar de Protecția Cosmumatorului. Inițiativa prevede și ca marfa să le fie consfiscată.

„Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului nu are capacitatea administrativă şi resursa umană pentru a combate comerţul stradal neautorizat şi se impune ca această competenţă atribuită şi altor instituţii publice”, spune deputatul PNL Cristian Băcanu, unul dintre inițiatorii proiectului.

Liberarul afirmă că oamenii care vând produse fără acte de proveniență sau în spații neautorizate vor fi descurajați dacă polițiștii locali vor putea da amenzi și vor putea confisca marfa.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, iar apoi va ajunge la Camera Deputaţilor care este for decizional.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Europenii caută tot mai des mâncare și haine ieftine, pe fondul creșterii prețurilor, arată o analiză Bloomberg | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.