Proiectul moscheii din București este în faza prealabilă obținerii autorizațiilor

Turcia vrea sa dezvolte proiectul moscheii din Bucuresti, iar aceasta construcție este semnul solidariății dintre Romania și Turcia – aceasta este declarația președintelui Recep Tayip Erdogan, după întalnirea cu omologul său Klaus Iohannis.

Moscheea ce urmează să fie ridicată la București este în faza prealabilă obținerii autorizației de construcție, după cum a explicat Klaus Iohannis la întâlnirea cu omologul său turc.

Recep Taiyp Erdogan a declarat că Turcia – care finanțează în proporție de 75% această lucrare evaluată la 4 milioane de dolari – are proiectul gata.

 

Bineînțeles vocile contra, vocile opoziției se pot auzi în orice țară. În acest moment colegii noștri lucrează pentru a obține autorizațiile necesare. Avem și un proiect definitivat. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului dintre cele două țări” a declarat președintele turc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În România, mai multe persoane – printre care și fostul președinte Traian Băsescu – se opun acestei construcții de teama atragerii unor forțe radicale la noi în țară.

În schimb, Muftiul Iusuf Murat, liderul legal al comunității musulmane din România formată din aproape 70.000 de persoane, crede că proiectul îi va marginaliza pe zecile de imami neautorizați care practică, unii dintre ei, prozelitismul și propaganda.

Anul trecut , guvernul Ponta a concesionat muftiatului pe o perioadă de 49 de ani, un teren de 11.000 de hectare in zona Romexpo din București, pe care să fie construită această moschee.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS