Confidenţialitate

Proiectul „Geofolk” din România a primit premiul „Cetățeanul european 2021”. David Botond: „Subiectul m-a ales pe mine” | AUDIO

Premiul „Cetățeanul european 2021” a fost decernat, în România, proiectului „Geofolk” al organizației „Magyar Gyökerek” din Ohorheiu Secuiesc. Proiectul constă în realizarea a peste 200 de fotografii în care apar costume naționale populare din 57 de țări. Premiul a fost acordat de Biroul Parlamentului European în România reprezentantului organizației, David Botond.

„Pot să zic că nu eu am ales subiectul, ci subiectul m-a ales pe mine, nu numai pe mine, pe mine ca fotograf. Tema avea nevoie de un fotograf care deținea cunoștințe profesionale, perseverență și, în fapt, am avut motive personale: când căutam pozele pe net și voiam să arăt cum este portul din zonă sau din alte zone, nu găseam. Și am început să fac eu ce voiam”, a spus David Botond.

Unul dintre membrii juriului, Ioana Avădani, președinta Centrului pentru Jurnalism Independent, a declarat că proiectul câștigător are o „încărcătură estetică mare și respectă valorile europene”.

Câștigătorii premiului „Cetățeanul european 2021” se vor reuni pe 9 noiembrie, la Bruxelles.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Facebook / Festivitatea de înmânare a Premiului cetățeanului european 2021

Citește și: Stop arderilor de deșeuri! O nouă campanie pentru a limita fenomenul arderilor de deșeuri din București și județul Ilfov

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.