Confidenţialitate

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale ajunge astăzi, la votul final, în plenul Camerei Deputaților

Dacă legea va fi adoptată, nu vor mai primi pensii speciale – printre alții – parlamentarii, judecătorii și grefierii.

Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Pe lista de excepții vor fi și adăugate indemnizațiile speciale pentru sportivi și personalități.

Au existat două proiecte de eliminare a pensiilor – unul PNL și altul USR. În urma dezbaterilor din Comisia de specialitate raportul favorabil a fost dat pentru propunerea PNL.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori dar și personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor.

Nu ar mai urma să benefixieze de pensii speciale nici funcţionarii publici cu statul special, funcţionarii publici parlamentari, membri corpului diplomatic şi consular al României și membri Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Din proiect va fi eliminat amendamentul PSD care viza sportivii și personalitățile României – a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Aceste două categorii vor fi adăugate la lista de excepții de la eliminarea pensiilor speciale.

Dacă proiectul PNL nu va fi adoptat în plenul Camerei Deputaților, Guvernul își va asuma răspunderea pentru eliminarea pensiilor speciale – au anunțat liberalii.