Proiectul de buget a ajuns in Parlament

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit un calendar al dezbaterilor.

Proiectul de buget pe 2015 a ajuns la Parlament. Guvernul l-a aprobat aseară după ce a întârziat cu aproape o lună peste termenul legal.

Birourile Permanente au stabilit un calendar al dezbaterilor.

De astăzi și până luni la ora 12,00 grupurile parlamentare, deputaţii şi senatoriii vor putea depune amendamente la proiectul de buget de stat şi la cel al asigurărilor sociale. De marți, proiectul va fi dezbătut în comisii, anunță vicepreședintele Biroului Permanent al Senatului, Cristian Dumitrescu.

Parlamentul este așteptat să dea un raport privind proiectul de buget cel mai târziu joi seară.

Tot joi va avea loc o şedinţă a Birourile Permanente reunite, pentru a se stabili timpii de dezbatere în plenul Parlamentului.

‘Dezbaterea în plen va începe vineri dimineaţă şi se va desfăşura şi duminică cu speranţa că vom putea să-l adoptâm duminică, dacă nu, când vom putea să-l adoptăm’, a spus Dumitrescu, citat de Mediafax.

Nu este sigur, deocamdată, dacă documentul va fi votat duminică, pe 21 decembrie, atunci când președintele ales Klaus Iohannis va depune jurământul în Parlament.

Dumitrescu a spus că se doreşte ca proiectul de buget să fie adoptat duminică, dar dacă nu se poate, se vor extinde dezbaterile şi în zilele următoare . ‘Nu pot să ştiu dacă se va extinde, dar ţinând cont de experienţa anilor trecuţi ,bugetul va fi adoptat înainte de finalizarea activităţii în Parlament şi vom intra în 2015 cu bugetul promulgat.’, a precizat Dumitrescu.