Confidenţialitate

Proiectul care prevede tichetele de vacanță pentru angajații de la privat a fost discutat în Comisia pentru Turism din Senat | AUDIO

Tichete de vacanță pentru angajații de la privat: proiectul susținut de PNL, PSD și UDMR a fost discutat în Comisia pentru Turism din Senat. Au fost invitați reprezentanți ai hotelierilor și ai patronilor din sectorul Restaurante. Dacă proiectul va trece de Parlament, ar urma să se aplice de anul viitor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisia pentru Antreprenoriat şi Turism din Senat a discutat propunerea legislativă cu reprezentanții HoReCa. Propunerea legislativă, semnată de 140 de parlamentari membri ai PNL, PSD şi UDMR, prevede ca și angații de la privat să primească, o dată pe an, tichete de vacanță de 1450 de lei. Impactul asupra bugetului a fost estimate la 6 miliarde lei.

Senatorul PSD Radu Oprea: Românii cheltuie peste hotare 2,5 miliarde de euro. Să ne imaginăm că jumătate din acești bani ar rămâne în Români

„Pare foarte mare – 6 miliarde de lei – de neînchipuit azi pentru bugetul României, însă gândiți-vă că sunt 2,5 miliarde de euro cheltuiți de români în afara granițelor țării anul trecut. Să ne imaginăm că jumătate din acești bani ar rămâne în România – atunci nu am mai avea problema și această discuție a impactului bugetar”, a spus senatorul PSD Radu Oprea.

Voucherele de vacanță ar urma să ajungă la 4,2 milioane de angajați din sectorul privat. Acordarea s-ar putea face începând cu data de 1 ianuarie 2024. Aceste tichete sunt oferite acum opțional de către angajatori.

Eugen Țapu Nazare, senator PNL: Efectele ar fi de o creștere a PIB-ului estimat de minimum un procent

„Cei 4,2 milioane de angajați din sectorul privat sunt contribuabilii principali. Tocmai ei nu beneficiază de aceste vouchere de vacanță. Efectele ar fi de o creștere a Produsului Intern Brut estimat de minimum un procent”, a explicat Eugen Țapu Nazare, senator PNL.

Parlamentarii prezenți la dezbatere au estimat că, odată crescut numărul de turiști care vor alege stațiuni din țară, numărul de locuri de muncă va crește cu 150.000.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vouchere de 25.000 de lei prin REPowerEU pentru panouri fotovoltaice destinate locuințelor | AUDIO