Confidenţialitate

Proiectul Asociației Parcul Natural Văcărești pentru administrarea acestui parc, supranumit și Delta dintre blocuri

Asociația Parcul Natural Văcărești a pregătit un amplu proiect care ar putea transforma această arie protejată din București într-un circuit turistic.

Pentru a atrage cât mai mulți bucureșteni, dar și turiști care vizitează Capitala, organizația și-ar dori să construiască în Parcul Văcărești un Centru de Informare pentru vizitatori, să amenajeze piste de biciclete, dar și de alergare, trasee tematice, spații speciale pentru observarea păsărilor și zone de recreere și plimbare.

”Parcul Natural Văcărești se poate transforma într-un loc care să propună turiștilor un spațiu de plimbare, mers cu bicicleta, alergare și contact educativ cu natura”, spune Dan Bărbulescu, președintele executiv al Asociației Parcul Natural Văcărești.

”Proiectul la care lucrăm de cinci ani de când am lansat ideea de Parcul Natural Văcărești este sub sloganul ”Natura la ușa ta!”. În ultimii 25 de ani, natura a recucerit acest spațiu situat la 4 km de centrul Bucureștiului, care în mai anul acesta a devenit parc natural. Pe de altă parte, noi, oamenii, comunitatea, orașul trebuie să-i deschidem ușa. Cheia prin care avem de gând să facem acest lucru este un proiect realizat de biologi, geologi, de oameni care lucrează în protecția mediului, astfel încât felul în care ne întâlnim cu natura îi deschidem ușa să se realizeze în interesul și în beneficiul ambelor părți”, a precizat Dan Bărbulescu.

Deocamdată, Ministerul Mediului trebuie să înceapă procedura de dare în administrare a Parcului aflat în zona Văcărești.

Odată începută această procedură, mai multe entități se pot înscrie cu proiecte pentru a obține titlul de administrator al Parcului.

Asociația Parcul Natural Văcărești susține că, odată dezvoltat, parcul ar putea fi vizitat anual de peste 200.000 de oameni.

”E ceva inedit pentru București, mai ales că este un oraș care suferă din cauza lipsei spațiilor verzi și a alternativelor pentru petrecerea timpului liber și cred că acest loc poate deveni unul dintre cele mai vizitate locuri din Capitală, poate să fie la concurență umăr la umăr cu Casa Poporului”, a mai spus Dan Bărbulescu.

 

 

helmut-ignat-parcul-vacaresti_1

helmut-ignat-parcul-vacaresti_2

helmut-ignat-vacaresti-wetlands

Parcul vacaresti