Proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor si a mamelor, aprobate de Guvern

Sunt vizați de aceste legi 30.000 de pensionari și 12.500 de femei.

Guvernul a aprobat cele două proiecte de lege prin care pensionarii și mamele sunt scutiți de la plata banilor primiți în plus și ilegal la pensii, respectiv indemnizații.

Sunt vizați de aceste legi 30.000 de pensionari și peste 12.000 de femei.

Potrivit Guvernului, aceste persoane au încasat sume necuvenite în urma unor calcule greșite de funcționarii statului.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus că persoanele care au depus documente false pentru a obţine pensie nu vor beneficia de amnistia fiscală.

‘Legea privind scutirea de la plată a debitelor provenite din pensii se adresează tuturor pensionarilor, cu excepția debitelor constituite din culpa exclusivă a pensionarilor, adică prin depunere de declarații false sau documente false. Casa de Pensii are rolul de a verifica toate aceste dosare. Până în prezent sunt 30.000 de persoane, pensionari, aflate în această situație pentru care s-au constituit debite în cuantum de 65.000.000 de lei.’ a declarat ministrul Muncii.’

Rovana Plumb a adăugat că nici mamele care au încasat bani în plus la indemnizații, în urma unor documente false, nu vor fi scutite de la restituirea sumelor încasate.

‘Aproape 12.500 de mămici pentru care s-au constituit debite de 15.000.000 de lei. Toate aceste mămici vor fi amnistiate fiscal sau scutite de la plata debitelor. Nu vor fi scutite de la plata debitelor toate acele persoane pentru care debitul constituit a fost din culpa exclusivă a acestora ‘ a precizat Rovana Plumb.

Cele două documente privind amnistia fiscală pentru pensionari și mame vor ajunge în Parlament pentru adoptare.