Proiect: stagii de pregătire pentru tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă

PNL a depus la Parlament un proiect de lege care ar urma să facă mai ușoară integrarea tinerilor pe piața muncii. Ei vor putea să efectueze stagii de pregătire în companii, iar la final, vor primi un certificat care să ateste experiența lor profesională.

De fiecare dată când doresc să se angajeze, tinerii sunt întrebați dacă au experiență. Nu puțini sunt refuzați, pe motiv că n-au mai lucrat nicăieri. Și chiar dacă au făcut practică prin diverse companii, nimeni nu ține cont de acest lucru.

De aceea, liberalii propun ca tinerii cu vârste între 16 și 35 de ani, fie că și-au terminat sau nu studiile, să poată efectua stagii de pregătire, între 3 luni și maxim un an, la diverse companii.

Stagiarul va semna un contract în care sunt stabilite drepturile și obligațiile pe care le va avea, câte ore va lucra zilnic, cu cât va fi plătit pe lună și cât va dura stagiul de pregătire. La final, va primi un certificat care îi va recunoaște vechimea, fără a fi luată însă în calcul la pensie.

Angajatorul va fi nevoit să îi achite cotizația la sănătate – a explicat deputatul PNL, Claudia Boghicevici.  Angajatorii vor beneficia în schimb de deduceri fiscale și de subvenții din partea statului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare