Proiect: Scutire de impozit pentru persoanele fizice care achită obligațiile fiscale până pe 30 iunie

Persoanele fizice care își achită integral impozitul pe venit și contribuțiile sociale până pe 30 iunie vor beneficia de o scutire de impozit de 5%, prevede un proiect lansat în dezbatere publică de ANAF și care se referă la Declarația unică privind impozitul pe venit.

Statul oferă o reducere suplimentară și pentru cei care achită online aceste dări.

Au obligația să depună declarația unică pentru impozitare, persoanele fizice care în anul 2019 au realizat venituri extrasalariale.

Acestea plătesc impozit pe venit și contribuții sociale și de sănătate și beneficiază de o reducere de 5% din valoarea totală a acestora, dacă le achită integral până pe 30 iunie. Cei care nu se prezintă la ghișee și aleg mijloacele electronice de plată la distanță vor primi o bonificație suplimentară de 5%. Practic, vorbim de o reducere de 10% din obligațiile totale de plată.

Proiectul ANAF este lansat în dezbatere publică. Zilele trecute, în mai multe orașe, oamenii au format cozi la direcțiile de taxe și impozite pentru a-și plăti dările către stat și a beneficia de scutiri de impozite.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS