Proiect PSD: Persoanele fizice vor putea cumpăra doar o mașină second-hand într-o perioadă de 2 ani

Mai mulți parlamentari PSD le-au pus gând rău samsarilor dar și celor care își schimbă des mașina.

Cumpărarea de mașini la mâna a doua ar putea fi restricționată, arată un proiect de lege prezentat de profit.ro.

Acesta prevede că persoanele fizice nu vor putea cumpăra decât cel mult un singur automobil la mâna a doua într-o perioadă de doi ani.

 

Autovehiculele second hand din străinătate vor putea fi comercializate doar de către firme, iar persoanele fizice nu vor putea cumpăra decât cel mult un singur astfel de automobil într-o perioadă de doi ani.

Autorii legii – 41 de deputați PSD – susțin că, în acest fel, va exista o colectare mai eficientă a impozitelor la bugetul de stat și vor fi eliminate tranzacțiile nefiscalizate.

În proiect nu se arată însă ce poate face o persoană în situația în care autovehiculul second-hand cumpărat se distruge sau devine complet nefuncțional la mai puțin de doi ani după achiziție, caz în care nu îl poate înlocui cu o altă mașină veche, dacă nu își permite una nouă, decât după ce trece perioada de doi ani prevăzută de lege.

Neclară este și situația autovehiculelor vechi cumpărate și înmatriculate de persoane fizice române în alte state, precum Bulgaria, a căror liberă circulație nu poate fi îngrădită nici în România pentru a nu încălca tratatele UE.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS