Proiect: Pentru obţinerea carnetului de conducere, să fie obligatorie efectuarea şi promovarea unui curs de prim-ajutor în trafic

30 de parlamentari PSD şi unul de la PMP au semnat un proiect de lege ce prevede ca, pentru obţinerea carnetului de conducere, este obligatorie efectuarea şi promovarea unui curs de prim-ajutor în trafic.

 

Iniţiatorul proiectului este deputatul PSD Tudor Ciuhodaru.

Se propune ca în legea circulaţiei să fie introdus următorul articol: “În vederea obţinerii permisului de conducere, candidaţii au obligaţia de a efectua şi promova, pe parcursul activităţilor de pregătire teoretică şi practică, un curs de prim ajutor în trafic”.

“Astfel, toţi şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor”, în condiţiile în care “câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte” se spune în expunerea de motive a proiectului.

“Pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prin ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii”, spun iniţiatorii.

Aceştia afirmă că 16 ţări UE “au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere”