Proiect de lege: Profesorii universitari și lucrătorii în cercetare, scutiți de impozitul pe venit

Parlamentarii vor să-i scutească de impozitul pe venit pe cei din cercetare, inclusiv cadrele didactice universitare. Este vorba despre un proiect legislativ, depus de un grup de senatori PSD, printre care Mihnea Costoiu şi Ecaterina Andronescu.

Cei care ar urma sa beneficieze de prevederile proiectului de lege ”trebuie să îndeplinească condiţiile legale de cercetător sau cadru didactic universitar”. Aceștia pot fi angajaţi în institute de cercetare, universităţi, centre de cercetare şi dezvoltare sau societăţi comerciale.

Proiectul de act normativ este iniţiat de un grup de senatori PSD, fiind susţinută şi de parlamentari UNPR, ALDE, UDMR si trei liberali. Mai mulţi dintre semnatarii proiectului de lege sunt cadre didactice universitare – cum ar fi Mihnea Costoiu sau Ecaterina Andronescu.

Potrivit inițiatorilor, România cheltuie pentru cercetare şi dezvoltare, pe cap de locuitor, de aproape 20 de ori mai puţin decât media europeană, fiind pe ultimul loc în UE în privinţa ponderii cheltuielilor din PIB alocate acestui domeniu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS