Confidenţialitate

Programul „VOUCHER MATERNA” pentru gravidele din București începe din 11 iunie. Documente necesare și cum se acordă tichetele

Primăria Generală a Bucureștiului, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială București, începe – din 11 iunie – programul care prevede acordarea unui sprijin financiar de 2000 lei pentru femeile gravide din capitală.

Voucherele se acordă în două tranșe, de câte 1000 de lei fiecare (fiecare set e împărțit în tichete de câte 50 de lei fiecare)oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, care are domiciliul în capitală sau are viză de reședință de cel puțin 6 luni. Ajutorul poate fi primit după săptămâna a 10 – a de sarcină.

 

Actele necesare sunt:

– cerere-tip

– copie după C.I. a femeii gravide (în cazul vizei de reședință, copia se face și după verso-ul cărții de identitate)

– certificat fiscal emis de către DITL de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local

– adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz

– la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz

Solicitările pot fi depuse la ghișeele anunțate de Direcția Generală de Asistență Socială București (program:  9:00-15:00) dar și în format electronic, la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro.

 

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1000 lei ( împărțite în tichete cu o valoare de 50 lei fiecare și se acordă în două trepte:

  • după procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.
  • după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide
  • este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numarul bebeluşilor. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Odată cu primul voucher, gravidele vor primi și lista unităților în care pot fi folosite (lista completă va pute fi consultată și pe Direcției Generale de Asistență Socială București).

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate cu voucher-ul MATERNA, odată demarat programul (11iunie):

 

  • orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de ginecologie-obstetrică.

 

  • orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

 

Gravidele care se vor afla în săptămânile 25-39 de sarcină odată demarat programul (11 iunie) vor primi două vouchere cu o valoare de 2000 lei, acordate deodată, în ziua depunerii cerereii.