Confidenţialitate

Programul Tomata extins și pentru cei care cultivă alte legume în spații protejate

Producătorii de ardei, castraveţi şi vinete vor putea şi ei să primească ajutoare de la stat.

Anunţul l-a făcut azi ministrul Agriculturii, care a spus că va extinde programul Tomata, prin care până acum doar producătorii de roşii primeau sprijin de la stat.

Adrian Oros spune că Programul a fost fraudat grosolan, iar unii legumicultori au fost discriminați.

”Programul Tomata care s-a derulat pe o perioadă de 4 ani nu va mai continua așa. A fost fraudat destul de grosoloan. Foarte mulți legumicultori au cerut ca programul să fie extins la legume în spații protejate, astfel încât legumicultorii să aibă posibilitatea să cultive legumele care sunt cerute pe piață. Proiectul de HG (n.r. hotărâre de guvern) este în curs de definitivare. Se acordă pentru mai multe legume: ardei, castraveți, tomate, varză albă, roșie și vinete. Se acordă maximum 2000 de euro pe 1000 metri pătrați per beneficiar, pe an”, a spus ministrul Adrian Oros.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ajutoare vor primi și cei care cultivă plante aromatice, anunță ministrul Agriculturii.

” E un nou program cerut de către o anumită parte a fermierilor. Este ajutorul de minimis pentru plante aromatice. Asta a reieșit și din analiza SWOT pe care am făcut-o și balanța comercială că și în acest domeniu al plantelor aromatice ar trebui să acordăm, pe o anumită perioadă acest ajutor de minimis pentru a revigora acest domeniu”, a precizat ministrul Adrian Oros.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.