Programul televiziunilor de Revelion

Oferta principalelor televiziuni pentru ultima noapte din acest an este una diversă.

Pro TV îşi invită telespectatorii să se pregătească pentru trecerea în 2016 cu o serie de comedii româneşti de succes.

De la ora 20.30, “Filantropica” aduce o poveste plină de umor, inedită şi imprevizibilă despre realităţile societăţii româneşti. În regia lui Nae Caranfil, după propriul scenariu, “Filantropica” îi va aduce pe Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Mara Nicolescu, Florin Zamfirescu şi Florin Călinescu în prim-plan. Totodată, “Cuscrii” va aduce, de la 22.30, povestea unor tineri logodnici ale căror familii se întâlnesc pentru prima dată. Lansat în 2014, filmul îi are în distribuţie pe Mircea Diaconu, Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Gabriela Popescu, Ioana Blaj şi Paul Ipate.

De la ora 00.00, Pro TV prezintă concertul “Imaginarium”. Melodiile consacrate ale Loredanei, noile piese şi invitaţii speciali vor aduce energia în casele românilor în primele ore din 2016. Totodată, în primul weekend al anului viitor, Pro TV a pregătit o serie de superproducţii, între care “Răzbunătorii”, “Lupul de pe Wall Street”, “Joc Periculos” şi “Django dezlănţuit”.

Petrecerea de Revelion de la Antena 1 va începe cu “Chef de râs”, program creat de actorii Vasile Muraru şi Valetina Fătu. Momentele lor umoristice vor alterna cu unele muzicale, susţinute de Sofia Vicoveanca, Cornelia şi Lupu Rednic, Fuego, CRBL şi Corina.

Intitulat “Revelionul starurilor 2016”, show-ul lui Dan Negru va aduce în casele românilor 114 artişti, printre care Irina Loghin, Maria Dragomiroiu, Gabriel Cotabiţă, Connect-R, Maria Buză, Pepe, Gina Pistol, Andreea Bănică, Anna Lesko, Florin Ristei, Aurelian Temişan, Taraful din Clejani, Jean de la Craiova, Dorian Popa, Ruby, Giani Kiriţă și Vali Vijelie. Petrecerea va continua până-n zori “La Hanu’ Mirelei”, unde Mirela Boureanu Vaida îi va avea ca invitaţi pe cunoscuţi interpreţi ai cântecului popular românesc, dar şi pe Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Adrian Sînă şi Sandra N.

Telespectatorii TVR 1 vor trece în noul an cu umor şi muzică pe toate gusturile.

De la ora 19.10, din Arhiva de Aur a Televiziunii Române va fi difuzată una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste ale scenei româneşti, “Visul unei nopţi de iarnă”, celebra piesă semnată de Tudor Muşatescu. Din distribuția spectacolului fac parte, printre alții, Rodica Mandache, Florin Piersic, Matei Alexandru și Adela Mărculescu.

De la 21.00, Dragoş Pătraru prezintă o ediţie specială “Starea naţiei”, care va fi urmată de la ora 22.00 de petrecerea propriu-zisă de Revelion 2016, cu un program special. Găzduită de actorii Marius Rizea, Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba, petrecerea de Revelion îi va avea invitați, printre alții, pe Irina Loghin, Petrică Mâţu Stoian, Maria Dragomiroiu, Marina Voica, Voltaj, Elena Gheorghe, Luminiţa Anghel, Andra, Monica Anghel, Marcel Pavel, Dida Drăgan, Ovidiu Komornyik, Oana Sârbu, Gabriel Dorobanţu, Adrian Romcescu, Silvia Dumitrescu, Jean Paler și Cornelia Catanga.

De la ora 02.00, la TVR 1, va începe spectacolul “Cu lăutarii după mine”, prezentat de Iuliana Tudor și realizat aşa cum i-a plăcut mereu lui Gică Petrescu. Cu zâmbetul pe buze, Gică Petrescu a însoţit cu muzica sa mai multe generaţii de iubitori ai romanţei, ai muzicii uşoare şi de petrecere. Iar pentru că, pe timpul vieţii maestrului, la TVR nu a existat Revelion fără cântecele sale, acum, la centenar, TVR 1 îi dedică această emisiune-eveniment, aducând cele mai frumoase şlagăre lansate de acesta, între care se numără “Căsuţa noastră”, “Du-mă acasă, măi tramvai”, “Fetiţe dulci ca-n Bucureşti”, “Ia mai toarnă-un păhărel”, “Uite-aşa aş vrea să mor” și “Cu lăutarii după mine”.

Totodată, ca în fiecare an, TVR va transmite în exclusivitate cel mai îndrăgit concert de muzică simfonică, în direct de la Viena, vineri, de la ora 12.15. Sub bagheta dirijorală a letonului Mariss Jansons, Concertul de Anul Nou de la Viena are loc în faimoasa Golden Hall a Operei din Viena, tot în prima zi noului an. Ediţia din 2016 a Concertului de Anul Nou de la Viena reprezintă cea de-a 75-a aniversare a acestui eveniment cultural.

TVR 2 a pregătit un maraton al filmelor de aventură şi al spectacolelor de toate genurile, alături de artişti precum Sofia Vicoveanca, Nicolae Voiculeţ, Nicu Covaci şi Nicola. Astfel, la TVR 2, telespectatorii vor încheia 2015 alături de Michele Mercier în filmele “Neîmblânzita Angelica” (de la 20.10) şi “Angelica şi Sultanul” (21.40) şi vor păşi în Noul An cu o porţie de adrenalină în vestul sălbatic, urmărind trei western-uri: “Moartea unui pistolar” (23.20), “Şapte drumuri de la apus” (01.00) şi “Şeriful care nu purta armă” (de la 2.30). Povestea de iarnă continuă la TVR 2 în prima zi a anului cu filmul “Jane Eyre” (de la 12.10), iar, de la 14.10, telespectatorii vor întâmpina “Anul Nou, cu bucurie!” alături de grupuri de colindători şi interpreţi ai folclorului românesc, într-un program prezentat de Miruna Ionescu şi Ioana Maria Ardelean. Printre invitaţi se numără: Sofia Vicoveanca, Angelica Stoican, Floarea Calotă și Matilda Pascal Cojocăriţa.

Prima TV îşi invită telespectatorii de Revelion la o ediţie specială a emisiunii “Cronica Cârcotaşilor”, care va fi urmată de concertul multimedia “Un Nou Univers”, al trupei Vunk.

De la ora 20.15, Şerban Huidu, Codruţ Kegheş alias Dezbrăcatu’, Ioana Petric şi Cristian Hrubaru pregătesc o ediţie care va marca finalul acestui sezon de cârcoteli.

De la ora 23.15, trupa Vunk şi invitaţii săi vor deschide porţile către “Un Nou Univers”, în primul concert din România care s-a desfăşurat sub forma unui eveniment multimedia. De asemenea, de la ora 01.30, va fi difuzat “Actorul şi sălbaticii”, un film de referinţă în cinematografia românească, în primul rând datorită recitalului actoricesc susţinut de Toma Caragiu.

În noapte dintre ani, Kanal D le aduce telespectatorilor un show găzduit de Mădălin Ionescu și Adelina Pestrițu, ajutați de “cetățeanul turmentat” Axinte. Minodora, Jean de la Craiova, Nicu Paleru, Vali Vijelie, Adi de la Vâlcea, Laura Lavric, Nicoleta Voica și Constantin Enceanu sunt câțiva dintre artiștii care vor încerca să anime atmosfera prin intermediul cântecelor de petrecere.