Confidenţialitate

Programul Rabla pentru motociclete ar putea începe la primăvară | AUDIO

De la Rabla pentru mașini, la Rabla pentru motociclete! Administrația Fondului pentru Mediu le-a promis asociațiilor de profil că programul va începe chiar din această primăvară, în același timp cu Rabla Clasic.

Pentru a intra în posesia voucherului, doritorii trebuie să dea la casat un autoturism uzat, potrivit proiectului prezentat de Asociația motoADN. După, pot cumpăra un scuter sau o motocicletă. Nu pot da la casat în schimb o motocicletă.

“Ideea este să descurajezi achiziția de mașini pentru a încuraja achiziția de orice alte vehicule care au poluare mai mică și mai puțin impact asupra traficului. Din ce în ce mai mult se dezvolta motocicleta și scuterul electric, care din punct de vedere al emisiilor poluante, este cel mai bun vehicul”, a spus la Europa FM Valentin Ciobanu, vicepreședintele Asociației motoADN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât despre valoarea voucherului, Asociația propune ca tichetul să aibă o valaorea apropiată de cea de la Rabla Clasic: 6 500 lei. Administrația Fondului pentru Mediu ar urma să decidă în ce mod vor fi acordate voucherele.

“O motocicleta, in principiu, nu costa mult mai putin decat un autoturism. O motocicleta are un pret plecand de la trei mii de euro si poate sa ajunga si la 25 de mii de euro. Si atunci ne-am gandit la o valoare a voucherului apropiata de valoarea de autoturism”, a mai spus Valentin Ciobanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunța recent la Europa Fm că Programul Rabla pentru autoturisme va începe în luna martie și vor fi disponibile în total 60 de mii de tichete.