Programul RABLA 2018. Primă de până la 9.200 de lei pentru înlocuirea unei mașini vechi cu una nouă

Programul RABLA 2018, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu, a fost reluat de luni, 17 septembrie. Tichetele pentru programul Rabla 2018 au fost suplimentate la rectificarea bugetară cu 198.000.000 de lei.

Prima de casare se menține în acest an la valoarea de 6.500 de lei, fiind acordată în funcție de cantitatea de emisii de CO2/kilometru generată de motorul mașinii noi. Prima de casare se acordă pentru automobilele noi al căror motor generează maximum 130 g CO2/km.

Puteți beneficia de un ecobonus de 1.000 de lei dacă mașina nouă are un motor care generează maximum 98 g CO2/km în regim de funcționare mixt și/sau de un ecobonus de 1.700 de lei pentru autoturismele cu motor hibrid. Astfel, o persoană fizică poate primi până la 9.200 de lei pentru înlocuirea unei mașini vechi cu una nouă.

Pentru a obține prima de casare, mașinile scoase din circulație trebuie să aibă o vechime de cel puțin opt ani (să fi fost înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2011).

Proprietarul poate achiziționa mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe prime de casare”, este subliniat în ordinul de ministru.

Pentru a obține prima de casare în programul Rabla, persoanele fizice trebuie să stea în România, să n-aibă datorii la autoritățile locale și să predea la casare un automobil vechi de cel puțin opt ani.

Pașii pentru accesarea programului RABLA 2018

1. trebuie să mergeți la un producător/distribuitor validat, pentru înregistrare
2. mașina uzată trebuie predată unui colector autorizat și radiată din circulație
3. reveniți la producător/distribuitor pentru achiziționarea automobilului nou

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS