Programul ”Prima Casa’ ar putea fi extins (AUDIO)

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov vrea ca

persoanele care au deja o locuință,dar doresc să o vândă și să se mute într-o casă mai mare să poată apela și ele la acest program.

Persoanele care au deja o locuință,dar doresc să o vândă și să se mute într-o casă mai mare ar putea apela din acest an la Programul Prima Casă.

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov vrea ca această modificare să intre în vigoare de la sfârșitul lunii februarie. Deocamdată, guvernul a fixat astăzi plafonul garanțiilor de stat pentru acest program la 2,5 miliarde de lei în acest an.(AUDIO)

Prin Programul Prima Casă, statul garantează mai mult de jumătate din valoarea împrumutului contractat. Cei care doresc să își cumpere o locuință prin acest program trebuie să achite un avans de 5% din prețul de achiziție.

În ceea ce privește ‘Prima Mașină’, românii care doresc să apeleze la acest program mai au de așteptat. Sunt încă discuții cu bănciile – spune ministrul finanțelor, Darius Vâlcov. (AUDIO)

Și în cazul programului Prima Mașină, statul grantează jumătate din împrumut. Perioada de creditare este de 5 ani, la un cost la mașinii de cel mult 50 de mii de lei plus TVA.

Persoanele interesate să își cumpere un autoturism, prin acest program, vor achita un avans de 5 la sută din prețul de achiziție – dacă au între 18 și 35 de ani – și 10 la sută avans, dacă vârsta lor depășește 36 de ani.