Confidenţialitate

Programul evenimentelor organizate de Ziua Armatei Române

În fiecare an, pe 25 octombrie sărbătorim Ziua Armatei Române.

Este una dintre cele mai importante sărbători naţionale în care sunt omagiaţi eroii ţării, faptele de arme din trecut, fiind celebraţi de asemenea toţi cei care astăzi poartă haina militară.

De Ziua Armatei, la Carei, drapelul tricolor va fi reunit după o ştafetă a veteranilor Invictus pe trei trasee din ţară, în care au fost parcurși peste 2.000 de kilometri.

 

Evenimente în țară

Miercuri va fi arborat drapelul național la sediile instituțiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și vor fi organizate ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară și în teatrele de operațiuni.

Președintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia militară din Parcul Carol din Capitală, programată după amiază la ora 15.

Premierul Mihai Tudose va fi prezent la Carei, în județul Satu Mare, unde la Ansamblul Monumental “Glorie Ostașului Român” va avea loc, de la ora 12,00, o ceremonie militară de depunere de coroane de flori.

După-amiază, de la 15,00, șeful Guvernului va participa la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București.

Iar ministrul apărării, Mihai Fifor, va fi prezent la manifestările organizate la Păuliș (în județul Arad), la Carei și București.

După amiază, de la ora 17, Mihai Fifor va susține o videoconferință cu militarii români aflați în teatrele de operațiuni.

Și Marina Militară organizează astăzi festivități dedicate eroilor în garnizoanele militare Constanța, Mangalia, Brăila, Babadag și Tulcea.

La Constanța, în Piața Ovidiu, este programată de la ora 10,00 o ceremonie militară și va fi prezentată publicului o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din dotarea Forțelor Navale și a Forțelor Terestre.

Seara, de la ora 19,00, organizatorii au pregătit o retragere cu torțe a marinarilor militari, pe traseul Piața Ovidiu — bulevardul Tomis — Palatul Administrativ.

O retragere cu torțe va avea loc diseară și în municipiul Brașov.

Drapelul României va fi întregit la Carei, cu ocazia Zilei Armatei Românei, de reprezentanții Ștafetei Veteranilor Invictus.