Confidenţialitate

Programul de vaccinare din UE, un ”moment emoționant de unitate” | AUDIO

Uniunea Europeană a lansat azi programul de vaccinare în masă impotriva noului coronavirus, un „moment emoționant de unitate” în opinia președintelului Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Lansarea vaccinului Pfizer/Biontech vine și pe fondul apariției unei variante mai contagioase – confirmate deja în mai multe țări din Europa, precum Marea Britanie, Franța și Italia, dar și în Canada sau Japonia.

Vaccinul Pfizer-BioNTech, autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente, a fost livrat tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii. Unele țări s-au grăbit să administreze primele doze încă de ieri categoriilor extrem de expuse riscului, precum vârstnicii din aziluri.

În întreaga Uniune Europeana, mai mult de 335.000 de oameni au murit din cauza Covid de la începutul epidemiei. Iar peste 14 milioane de europeni au fost infectați.

Cu planul de a asigura vaccinuri cât pentru toți cei 446 de milioane de cetățeni ai ei, Uniunea Europeană a asigurat deja contracte pentru mai mult de două miliarde de doze de vaccin, de la o serie de companii de medicamente ce au acest ser în lucru. În luna ianuarie, Agenția Europeană pentru Medicamente urmează să ia o decizie în privința aprobării unui al doilea ser împotiva Sars Cov 2, cel dezvoltat de compania americană Moderna.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iulia Verbancu
X