Programul de fertilizare in vitro va fi reluat anul viitor, anunta ministrul Sanatatii

Nicolae Bănicioiu precizează că procedurile vor fi făcute doar în clinicile specializate care au cea mai mare rată de succes.

Spre deosebire de programul pilot, de data aceasta vor fi introduse în programul de fertilizare in vitro doar clinicile cu cea mai mare rată de succes. Ministrul Sănătății a declarat că vrea ca, în acest fel, banii să fie cheltuiţi mult mai eficient, iar rezultatele să fie mult mai bune.

Nicolae Bănicioiu este optimist și spune că în 2015 ar putea fi alocată o sumă mai mare decât în programul-pilot. Din aceste fonduri, statul ar putea acoperi procedura de fertilizare in vitro.

Totodată, medicii români se pot specializa în procedurile de fertilizare in vitro cu ajutor unei platforme de e-learning, asigurată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti.

Programul-pilot de fertilizare in vitro a început în iulie 2011 și a fost sistat la începutul anului 2013. În acest interval, peste o mie de cupluri și-au depus dosarele. Aproape 200 de copii s-au născut prin această procedură.