Confidenţialitate

Programul consultărilor de la Cotroceni: Liberalii sunt primii care intră la discuții

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare la o primă discuție privind formarea noului Guvern. Însă doar PNL, USR, UDMR, PMP şi grupul minorităţilor au confirmat participarea.

 

Primii care vor ajunge la Palatul Cotroceni vor fi liberalii, de la ora 11.00. Delegația PNL este formată din preşedintele interimar Raluca Trucan, primarii din Alba-Iulia şi Arad, Mircea Hava și Gheorghe Falcă, europarlamentarul Cristian Buşoi şi secretarul general interimar, Marian Petrache.

O oră mai târziu, adică la 12.00, se vor prezenta cei de la Uniunea Salvaţi România. Echipa USR este formată din Nicuşor Dan, Cristian Ghinea şi Roxana Wring, precum şi reprezentanţi ai filialelor cu cele mai bune rezultate: Manuel Costescu, deputat ales pentru Diaspora şi Levente Elek, preşedintele filialei Cluj.

De la ora 16.00 vor intra la discuții reprezentanţii UDMR, în frunte cu liderul Kelemen Hunor. PMP va veni la consultări de la ora 17.00, cu o delegaţie condusă de Traian Băsescu. La ora 18.00, președintele se va întâlni cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale.

PSD şi ALDE au anunţat că nu vor da curs invitaţiei, pe motiv că nu se respectă procedura constituţională.