Confidenţialitate

Programele Europa FM, cele mai ascultate în mediul urban

Primele Știri’cu Andrei Paleu și Florin Badea sunt, între orele 5 și 7, în mediul urban, cel mai ascultat program al unui radio privat, fiind numărul 1 atât ca număr de ascultători, cât și din punct de vedere al cotei de piață.

Între orele 7 și 10, ‘Deșteptarea’ cu Vlad Petreanu și George Zafiu este lider de piață în toate orașele țării, cu cea mai mare cotă dintre radiourile private (10,5%) și o audiență medie zilnică de peste 630.000 de ascultători.

Europa FM deține cea mai mare cotă de piață și în intervalul 10-13, iar meritul îi aparține lui Ciprian Dinu, realizatorul programului ‘Europa Expres’.

Profesionalismul echipei Știrilor Europa FM este confirmat și în acest val de audiență de cifrele înregistrate de ‘Jurnalul de prânz’. Cu o medie zilnica de peste 230 de mii de ascultatori unici si cu cea mai mare cota de piață în mediul urban (10.5%), ‘Jurnalul de prânz Europa FM‘este cel mai ascultat program al unui radio privat, la ora 13.

După ‘Jurnalul de prânz’, ca în fiecare zi, urmează un alt lider de audiență – Moise Guran cu ‘România în direct’ deține cea mai mare cotă de piață și cei mai numeroși ascultători din mediul urban. Realizat de Sorin Niculescu, programul ‘Ore de Toamnă’, transformat acum în ‘Ore de iarnă, înregistrează în mediul urban cea mai mare cotă de piață și cei mai mulți ascultatori din rândul radiourilor private.

Valul de toamnă al Studiului de Audienţă Radio a fost realizat în perioada 01 septembrie – 21 decembrie 2014 de către IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi GfK România – Institut de Cercetare de Piaţă SRL. În cadrul cercetării, s-a măsurat audienţa posturilor de radio la nivel naţional, urban şi în municipiul Bucureşti.

Eşantionul are un volum de 9.442 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de +/- 1,0%. În mediul urban s-au realizat 7.400 interviuri (eroare maximă de eşantionare +/-1,1%), în mediul rural s-au realizat 2.042 de interviuri (eroare maximă de eşantionare +/-2,2%), iar în Bucureşti s-au realizat 1.800 interviuri (eroarea maximă de eşantionare este +/- 2,3%).