Program de susţinere a companiilor mari afectate de pandemie | AUDIO

Ministrul Finanțelor a oferit, joi, mai multe detalii despre programul prin care companiile mari afectate de criză vor fi sprijinite.

Proiectul este asemănător IMM Invest.

„O garanție în numele și contul statului pentru companiile afectate de pandemie. Acesta acoperă în proporție de cel mult 90% necesarul de garantare. Este pentru credite noi și credite acordate de băncile comerciale pentru realizarea de investiții și/sau susținerea activității curente a companiilor beneficiare.

A doua măsură constă în acordarea finanțări cu componente de ajutor de stat, în numele și contul statului, pentru companiile afectate de pandemie, pentru realizarea de investiții sau susținerea activităților curente.

A treia măsură, compensarea dobânzii la credite în derulare”, a declarat Florin Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Programul are un buget total de aproape 8 miliarde lei și ar putea începe în trei săptămâni, a mai spus ministrul Finanțelor, care a subliniat că a fost adăugată în program încă o categorie beneficiară.

„Am adăugat încă o categorie de companii – întreprinderi afiliate sau parteneri, care au peste 250 de angajați”, a adăugat șeful Finanţelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS