Confidenţialitate

Profesorul Răzvan Cherecheş: Vaccinarea a contribuit la scăderea cazurilor de Covid, dar nu decisiv | AUDIO

Scăderea cazurilor de coronavirus în ultima perioadă nu se datorează doar vaccinării anti-COVID, al cărei ritm de altfel este scăzut, spune profesorul de sănătate publică la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, Răzvan Cherecheş.

Invitat în emisiunea Deşteptarea la Europa FM, el a adăugat că la scăderea incidenţei au contribuit restricţiile impuse de autorităţi şi vremea caldă:

„Vaccinarea a contribuit și ea dar nu decisiv, dacă e să asculți declarațiile Guvernului vaccinarea a făcut totul, vaccinarea a contribuit doar. Abia pentru valul 4, din toamnă, vaccinarea va face diferența, pentru că pe atunci ar trebui să fim mai sus de 40-50%, un procent suficient de mare ca să facă diferența.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Răzvan Cherecheş mai spune că până acum s-au vaccinat anti-COVID persoanele care abia aşteptau să o facă. De-acum, autorităţile ar trebui să investească bani în campanii de informare pentru a convinge şi restul populaţiei:

„La început, s-au vaccinat cei care erau entuziasmați și care erau deja convinși de importanța vaccinării. Evident, de acum înainte, cu fiecare vaccin în plus e nevoie de eforturi suplimentare din partea Guvernului, prin formare, prin educare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.