Profesorul Răzvan Cherecheş spune că vaccinarea anti-COVID nu va pune capăt pandemiei în 2021 | AUDIO

Campania de vaccinare anti-COVID nu va pune capăt pandemiei de coronavirus în acest an, atrage atenţia Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca.

Va fi un maraton de imunizare, dar efectele se vor vedea abia mai târziu, a spus Cherecheş la Europa FM:

„Până în primăvară, martie-aprilie, până în momentul în care va începe să se încălzească vremea și vom ieși afară, efectul vaccinării va fi aproape zero, deci nu se va vedea la nivelul de număr de cazuri zilnice, la nivel de internări la terapie intensivă. Astfel, se va vedea acolo, doar pe la finalul verii, în momentul în care vom atinge un procent semnificativ din populația cu risc.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În această primă etapă a vaccinării nu trebuie să scădem sub 15.000 de imunizări pe zi, a mai spus Răzvan Cherecheş în emisiunea Deşteptarea.

Din vară, când numărul de persoane vaccinate anti-COVID va creşte, ne putem aştepta să ni se ceară dovada vaccinării pentru a intra în restaurante sau a ne urca în avion, mai spune expertul de sănătate publică:

„Deja companiile aeriene discută despre acest topic, în care spun că vor transporta doar pasagerii care sunt vaccinați, pentru că, în felul acesta, siguranța e mai mare. E numai o chestiune de timp până când restaurantele vor începe să spună <<ok, dacă primim doar persoane vaccinate, atunci putem să ne desfășurăm activitatea ca înainte, absolut normal>>.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS